QDanmark - Mentornetværk - Integration
 

Velkommen til Q4300

Mentornetværket - Q:4300

Tak fordi du kigger ind på vores hjemmeside

Vi er en gruppe af kvinder i Holbæk, der gerne vil medvirke til at skabe forpligtende møder mellem etniske danske kvinder og kvinder med anden etnisk baggrund end dansk. (læs mere om os under fanen Styregruppe)

De møder skal hjælpe kvinderne med at finde sig til rette i vores samfund. Det kan være at hjælpe i forhold til tilknytning på arbejdsmarkedet, i uddannelsessystemet eller at hjælpe kvinderne til en større indsigt og forståelse af det danske samfund og den danske kultur.

Samarbejdsaftale

Qdanmark har en samarbejdsaftale med Dansk Flygtningehjælp (MentornetDK), som har mangeårige erfaringer med at drive mentornetværk.

Samarbejdsaftalen sikrer foreningen Mentornetværk Q4300, at der er styr på forsikringsforhold, indsamling af børneattester og backup, hvis der skulle ske noget uventet i et mentorforløb.

Formål

Den frivillige forening, Mentornetværk Q4300, har til formål at gøre en forskel for kvinder af anden etnisk baggrund end dansk, ift. for eksempel deres tilknytning til det lokale arbejdsmarked. Det vil vi gøre primært gennem mentorskaber.

Formålet med mentorskaber er at guide kvinderne ind i og gennem uddannelsessystemet og/eller ind på arbejdsmarkedet, eller at hjælpe dem med styrke deres sociale netværk.

Mange initiativer og erfaringer med mentornetværk, der matcher etniske danskere med personer med anden etnisk baggrund end dansk, er særdeles positive.

Resultaterne...

...af mentorskaber ses altså både i forhold til at opnå succes med at gennemføre uddannelse og opnå ansættelse i konkrete job, at opnå større selvsikkerhed, mod, større indsigt og forståelse for det danske samfund/den danske kultur.